【潔西家】元宵節大家一起來猜燈謎 Riddles

先祝大家 Happy Lantern Festival! 元宵節快樂!  今天是 the fifteenth day of Lunar New Year 農曆正月十五,因為要減肥所以不能吃元宵,大家來 猜猜燈謎吧,英文要用 Solve the riddles 解燈謎。可以直接看影片,潔西會先唸英文題目,有時給點提示,大家可以自己按暫停做回答。不然也可以用看的,一共有十題,最先放的是英文題目,再來是有翻譯成中文的英文題目,有些真的必須要知道一些特定英文才會知道的英文謎題,但是有幾題都是看中文就應該能知道答案的。最後面是中英文的答案。看到答案大家一定會問為什麼?為什麼?潔西的影片有解釋,因為明天要上課的東西還沒準備好,所以先繼續備課去了,真的還是不清楚又懶得看影片的可以留言,晚上備完課後或許可以補充解釋說明。

第一個謎題就是潔西明天要上課的學生有考過潔西的,然後潔西被考倒了,哈哈。明天要拿這些題目來考考聰明的學生。有猜燈謎的人請留言猜對幾題,謝謝!繼續備課去!Have a good weekend! 祝大家週末愉快!

英文的燈謎

Riddles

1 What room do ghosts avoid?

2 When does Christmas comes before Thanksgiving?

3 What can travel around the world while staying in a corner?

4 What has a head and a tail, but no body?

5 What has to be broken before you can use it?

6 What month of the year has 28 days?

7 I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old. What am I?

8 What kind of tree can you carry in your hand?

9 If you look at the number on my face, you won’t find thirteen anyplace.

10

What is greater than God,

more evil than the devil,

the poor have it,

the rich need it,

and if you eat it, you’ll die?

有中文翻譯的燈謎

Riddles

1 What room do ghosts avoid? 什麼房間沒有鬼?

2 When does Christmas comes before Thanksgiving? 什麼時候聖誕節會在感恩節前?

3 What can travel around the world while staying in a corner? 什麼東西能夠環遊世界而又同時停在一個角落?

4 What has a head and a tail, but no body? 什麼東西有頭有尾沒有身體?

5 What has to be broken before you can use it? 什麼東西在使用前要先打破?

6 What month of the year has 28 days? 一年的那個月有二十八天?

7 I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old. What am I? 我年輕的時候是高的,我年紀大了是矮的。我是什麼?

8 What kind of tree can you carry in your hand? 什麼樹你可以拿在你的手上?

9 If you look at the number on my face, you won’t find thirteen anyplace. 假如你在我臉上看數字,你將不會在任何地方找到十三。

10

What is greater than God, 什麼事比上帝還偉大,

more evil than the devil, 比惡魔還邪惡,

the poor have it, 窮人擁有它,

the rich need it, 富人需要它,

and if you eat it, you’ll die? 而且假如你吃他的話你會死?

燈謎的答案的中英文翻譯,詳細解釋請參閱影片

Riddles

1 What room do ghosts avoid? 什麼房間沒有鬼?

Answer: The living room. 客廳。 

因為 living 是活著,活著的房間裡沒有鬼

.

2 When does Christmas comes before Thanksgiving? 什麼時候聖誕節會在感恩節前?

Answer: In the dictionary. 在字典裡。

感恩節一般來說在聖誕節前,但是在字典裡面 Christmas 在 Thanksgiving 之前

.

3 What can travel around the world while staying in a corner? 什麼東西能夠環遊世界而又同時停在一個角落?

Answer: A stamp. 郵票。

郵票可以環遊世界,但是被貼在一個角落

.

4 What has a head and a tail, but no body? 什麼東西有頭有尾沒有身體?

Answer: A coin. 硬幣。

在英文硬幣的正面叫做 head 頭,背面叫做 tail 尾巴,所以有頭有尾沒有身體

.

5 What has to be broken before you can use it? 什麼東西在使用前要先打破?

Answer: An egg. 雞蛋。

雞蛋要打破才能煮,這個應該容易理解,哈哈

.

6 What month of the year has 28 days? 一年的那個月有二十八天?

Answer: All of them. 所有的月份。

這容易被騙,但是其實每個月都有28天的

.

7 I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old. What am I? 我年輕的時候是高的,我年紀大了是矮的。我是什麼?

Answer: A candle. 蠟燭。

蠟燭越燒越短,所以越老越矮

.

8 What kind of tree can you carry in your hand? 什麼樹你可以拿在你的手上?

Answer: A palm. 棕梠樹。

英文的 palm 有手掌的意思,但是 palm tree 是棕梠樹,所以說可以拿在手上

.

9 If you look at the number on my face, you won’t find thirteen anyplace. 假如你在我臉上看數字,你將不會在任何地方找到十三。

Answer: A clock. 時鐘。

時鐘有一到十二的數字,但是沒有十三

.

10

What is greater than God, 什麼事比上帝還偉大,

more evil than the devil, 比惡魔還邪惡,

the poor have it, 窮人擁有它,

the rich need it, 富人需要它,

and if you eat it, you’ll die? 而且假如你吃他的話你會死?

Answer: Nothing. 沒有任何東西。

這題可能比較難理解英文可以說 Nothing is greater than God. 沒有任何東西比上帝更偉大,Nothing is more evil than the devil. 沒有什麼東西比惡魔更邪惡。The poor have nothing. 窮人什麼都沒有。The rich need nothing. 有錢人什麼都不需要。If you eat nothing, you’ll die. 假如你什麼都不知,你就會死。